Παρακαλώ περιμένετε ...

Οδηγίες χρήσεως επαναγεμιζόμενης κάψουλας Nespresso

* Δίνονται νέες ανανεωμένες οδηγίες χρήσεως κατα την αποστολή του προϊόντος

 

Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση! 

Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτές σωστά, θα έχετε ως αποτέλεσμα ένα γευστικό espressoμε μια κρεμώδη υφή. Σας συνιστούμε να προμηθεύεστε φρεσκοκομμένο χύμα καφέ από τον λιανοπωλητή σας για να σας προτείνει τον καλύτερο καφέ στη χρήση. Σας προτείνουμε να κόβετε τον καφε ένα νούμερο πιο χοντροκομμένο από οτι το κόβει το καφεκοπτείο για καλύτερα αποτελέσματα (ρύθμιση περίπου 3-3.5) ή εναλλακτικά από το εμπόριο ιδανικός καφές είναι του ΙΚΕΑ που συνδυάζει άριστη ποιότητα και τιμή καθώς και ο LavazzaRossa απλά χρειάζεται λίγο προσοχή στο πάτημα. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση για να μάθετε να γεμίζετε τις κάψουλες, αλλά είναι εύκολο να το μάθετε και αφού το δοκιμάσετε μερικές φορές θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. 

Σημείωση: Για καλύτερα αποτελέσματα μην χρησιμοποιείτε πολύ λεπτοκομμένο καφέ όπως ο illy καθώς ενδέχεται να μην υπάρχει καλή ροή του καφε αλλά μπορείτε να κόβετε σε καφεκοπτείο ένα νούμερο πιο χοντροκομμένο (περίπου 3,5 ανάλογα με την μηχανή κάθε καφεκοπτείου) μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή ροή. Ιδανικός καφες θεωρείται ο espresso από τα ΙΚΕΑ καθώς συνδυάζει ιδανική ποιότητα/τιμή. Επίσης από το εμπόριο ο Lavazza Rossa αποτελεί μια καλή επιλογή αλλά θέλει λίγο προσοχή στο γέμισμα της κάψουλας καθώς δεν θέλει μεγάλη πίεση στο "πάτημα" του καφε.

 

Πριν χρησιμοποιήσετε την επαναγεμιζόμενη κάψουλα Espresso:

• Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η μηχανή σας Nespresso® είναι καθαρή και σε καλή λειτουργική κατάσταση.

• Καθαρίστε την κάψουλα Espresso με σαπούνι και νερό και στεγνώστε την καλά.

• Αν είναι δυνατό, αποθηκεύστε τον καφέ εσπρέσο σε ένα ρηχό δοχείο για να σας διευκολύνει με το γέμισμα της κάψουλας.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε την επαναγεμιζόμενη κάψουλα Espresso:

• Βυθίστε την κάψουλα μέσα στο δοχείο με τον αλεσμένο καφέ και πιέστε την κάψουλα (χρησιμοποιώντας ελαφρά πίεση) προς το εσωτερικό τοίχωμα του δοχείου και βεβαιωθείτε ότι έχει γεμίσει πλήρως. Εναλλακτικά, συμπληρώστε την κάψουλα με ένα κουταλάκι του γλυκού. Πάντα θα πρέπει να γεμίσετε την κάψουλα εντελώς μέχρι επάνω.

• Πιέστε τον αλεσμένο καφέ κάτω στην κάψουλα.

Σημείωση: Αν πιέσετε πάρα πολύ δυνατά μπορεί ο αλεσμένος καφές να γίνει πολύ συμπαγής, ενώ αν πιέσετε πολύ απαλά θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά αδύναμη γεύση του καφέ. Μετά από λίγες δοκιμές θα μπορέσετε να καταλάβετε πόση πίεση χρειάζεται ακριβώς.

• Κλείστε την κάψουλα Espresso.

• Τοποθετήστε την κάψουλα στην μηχανή Nespresso® και βεβαιωθείτε οτι η άκρη του καλύμματος είναι στραμμένη προς τα πάνω.

• Κλείστε τη Nespresso® καφετιέρα.

• Πατήστε το κουμπί για 1 φλυτζάνι και ελέγξτε ότι ο καφές βγαίνει έξω ομοιόμορφα.

 

Μετά τη χρήση της κάψουλας Espresso:

• Ανοίξτε την καφετιέρα προσεκτικά (Αν η κάψουλα έχει κολλήσει απλά σπρώξτε προς τα κάτω για να χαλαρώσει).

• Μπορείτε να καθαρίσετε την κάψουλα αμέσως με ξέπλυμα κάτω από τη βρύση ή να αφαιρέσετε τον χρησιμοποιημένο καφέ αργότερα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.

• Καθαρίστε το εσωτερικό και τον πυθμένα της κάψουλας και βεβαιωθείτε οτι το φίλτρο και οι τρύπες δεν είναι μπλοκαρισμένα από καφέ. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για επιπλέον καθάρισμα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΕΝ είναι κατάλληλο για Nespresso®-Krups καφετιέρες με 1 εγκοπή pin: F897, F896, F893 (όλες έχουν παραχθεί πριν από το 2003). Επίσης, δεν είναι κατάλληλο για επαγγελματικές καφετιέρες με αυτόματες κάψουλες.

 

Oι επαναγεμιζόμενες κάψουλες Universal:

  Μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.

  Είναι φιλικές προς το περιβάλλον

  Ειναι κατασκευασμένες από PP3 πλαστικό και είναι απαλλαγμένες από BPA.

 

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η κάψουλα δεν απελευθερώνεται μετά τη χρήση.

Η άκρη της στεφάνης δεν είναι στραμμένη προς τα επάνω ή/και η κάψουλα είναι νέα. Η κάψουλα μπορεί να συρρικνωθεί ελαφρά κατά την πρώτη χρήση και θα ταιριάζει καλύτερα αφού χρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Απελευθερώστε την με το χέρι.

 

Η κάψουλα εξακολουθεί να κρέμεται στο εσωτερικό της μηχανής.

Η καφετιέρα άνοιξε πολύ γρήγορα. ΜΗΝ προσπαθήσετε να κλείσετε το μηχάνημα σε αυτό το σημείο, δεδομένου ότι αυτό θα βλάψει την κάψουλα. Χαλαρώστε προσεκτικά την κάψουλα με το χέρι.

 

Ασθενής γεύση espresso.

1.Πολύ λίγη ποσότητα καφέ στην κάψουλα. Βεβαιωθείτε ότι η κάψουλα είναι πάντα γεμάτη μέχρι το χείλος. Εάν η κάψουλα δεν είναι τελείως γεμάτη, το νερό δεν θα ρέει μέσα από τον αλεσμένο καφέ σωστά.

2.Ο καφές ήταν πολύ χοντροκομμένος. Μόνο ομοιόμορφα λεπτόκομμενος καφές εσπρέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

3. Επιλέξατε λάθος ποσότητα νερού, που δεν είναι κατάλληλη για Lungo.

 

Καφές δεν ρέει προς τα έξω και η μηχανή απενεργοποιείται.

Ο καφές που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν ομοιόμορφα κομμένος και/ή ήταν πατημένος πάρα πολύ δυνατά. Το μηχάνημα πάντα απενεργοποιείται αυτόματα εάν ο καφές εσπρέσο δεν είναι ομοιόμορφα λεπτός, διότι τα μικρότερα κοκκία συσσωρεύονται μπροστά από το φίλτρο, μπλοκάροντας τη ροή του νερού.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

• Επίσης δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα σε σκόνη, φύλλα τσαγιού ή στιγμιαίο καφέ στην κάψουλα Espresso.

• Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα Ristretto χρησιμοποιώντας λιγότερο χρόνο ετοιμασίας. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ!

 

Πατήστε εδώ για να δείτε την κάψουλα